Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Hoe repareren HP Boot Device niet gevonden 3f0

Posted on

Een van de meest voorkomende problemen die bij veel computergebruikers optreden, is het HP Boot-systeem dat 3f0 niet heeft gevonden. fout. Het gebeurt vaak abrupt en onmiddellijk en laat individuen met verlies achter. Als er een probleem optreedt, treedt er een fout op wanneer het HP Boot Device 3f0 niet kan vinden wanneer de harde schijf niet helpt bij het opstarten van het systeem. Windows OS kan geen opstartbare computer vinden om op te starten, zoals het impliceert. Meestal is dit een interne harde schijf, een externe USB-drive, een optische cd / dvd-rom-drive en een netwerkadapter. Op de computer ziet u een van de volgende harde-schijffouten:

Heeft uw HP laptop of desktop de melding "HP Boot Device 3f0 Error Found?" Voor gebruikers van Windows 10/8/7 bevat dit bericht enkele algemene oplossingen voor het oplossen van dit probleem, evenals een methode om uw pc te beschermen tegen apparaatbeschadiging.

Oorzaken van HP Boot Device niet gevonden 3f0

Undetected Boot Device Error 3f0 treedt op wanneer de harde schijf de opstartfase van het systeem niet accepteert. Windows OS kan geen opstartbare computer vinden om op te starten, zoals het impliceert. Meestal worden een interne harde schijf, een externe USB-drive, een optische cd / dvd-rom-drive en een netwerkadapter gebruikt.

. De verkeerde opstartvolgorde in het BIOS
. Probleem met verbinding met harde schijf
. Systeembestanden of opstartbestanden zijn onbewust beschadigd
. De opstartbare schijf is besmet door de Master Boot Record (MBR) of het opstartgebied.
. Andere aanvallen van buitenaf, zoals applicaties die worden beschermd door systemen van derden, virussen, malware, enz.

Als de fout op het computerscherm verschijnt, zal de computer meestal voor langere tijd opstarten. Daarom kunt u nu snel actie ondernemen om erachter te komen waardoor de opstartbare schijf ontbreekt. Het volgende is waar u het als richtlijn kunt gebruiken.

Wat is opstartapparaat niet gevonden fout 3f0?

Ik heb een HP laptop en kan deze helaas niet normaal opstarten. Het toont "Boot Device Not Found Please install a hard disk Hard Disk (3F0) operating system en ik weet niet waarom en wat het is." Ik heb geen idee van deze fout en ik denk dat ik hulp nodig heb. Wat moet ik doen als de HP laptop niet op het opstartapparaat wordt gevonden? "

In feite is de fout "opstartapparaat niet gevonden" een veel voorkomende fout die door veel gebruikers wordt ervaren. Het gebeurt altijd tijdens het opstarten van het apparaat. Het kan optreden met verschillende foutmeldingen, zoals:

U zult uw besturingssysteem niet succesvol opstarten zodra u deze foutmeldingen krijgt. Oké, wat als u bij het opstarten van uw HP laptop of desktop de foutmelding "opstartapparaat niet gevonden" krijgt? Gelukkig geeft dit bericht in Windows 10/8/7 u waarom het gebeurt en hoe u het kunt oplossen.

Waarom wordt een opstartapparaat niet gevonden in HP?

Het opstartapparaat is niet gevonden of er is geen opstartapparaat gedetecteerd, wat betekent dat het besturingssysteem de opstartbare harde schijf van de harde schijf of het opstartgebied van de harde schijf niet kan vinden. U moet weten wat ervoor kan zorgen dat het opstartsysteem wordt hersteld dat niet wordt gevonden in de HP laptop- of desktopfout. En we concluderen hier om vier redenen, zoals de volgende lijst:

1. Een niet-opstartbare schijf of computer is de harde schijf waarvan u opstart.
2. De opstartbare harde schijf is beschadigd of is op de een of andere manier doodgegaan.
3. Op de opstartbare harde schijf is de MBR of opstartsector vernietigd.
4. Virusaanval.

Er zijn enkele hulpprogramma's in het menu Opties voor apparaatherstel, zoals Herstart herstellen, waarmee u Windows kunt herstellen na een ernstige fout. Deze verzameling software wordt opgeslagen op de harde schijf van uw computer en de installatieschijf van Windows.

Stappen om opstartapparaat niet gevonden fout 3f0 te repareren.

Methode 1. Wijzig de opstartvolgorde

Vervolgens moet u ervoor zorgen dat de juiste schijf de harde schijf is waarmee u opstart. Als u het per ongeluk instelt om op te starten vanaf een niet-opstartbare computer, kan het niet succesvol opstarten vanaf een niet-opstartbaar apparaat en krijgt u een foutmelding: "Opstartapparaat niet gevonden." Installeer een besturingssysteem op uw harde schijf, alstublieft. ' Pas in het BIOS de opstartvolgorde aan en laat het opstarten vanaf de opstartbare computer. Als het een opstartsysteem is en je hebt deze fout, kunnen de volgende methoden worden gebruikt.

Methode 2. Voer een harde reset uit

Een harde reset herstelt de relatie tussen de hardware en het BIOS. Het is gemakkelijk om een harde reset uit te voeren en het corrigeert de 3F0-fout die niet op het opstartsysteem wordt gevonden. Volg onderstaande stappen:

1. Zet de computer uit.
2. Verwijder de computer en koppel de AC-adapter van de computer los van elk dockingstation.
3. Zorg ervoor dat er geen randapparatuur op het scherm is aangesloten.
4. Druk nu op de aan / uit-knop om de resterende lading gedurende 15 seconden af te voeren.
5. Druk op de aan / uit-knop om de machine te starten.
6. Wanneer het opstartmenu verschijnt, kiest u Windows normaal starten met de pijltjestoetsen en drukt u op Enter.

Methode 3. Herstel de standaard BIOS-instellingen

De fout "opstartapparaat niet gevonden" in HP kan worden hersteld om de standaardinstellingen van het BIOS te herstellen. U dient de onderstaande stappen te volgen:

1. Schakel de machine uit en wacht minstens vijf seconden.
2. Start uw computer opnieuw op en klik herhaaldelijk op de F10-toets om het BIOS-instellingenmenu te openen.
3. Druk op F9 op het BIOS Setup-scherm om de BIOS Setup Default-instellingen te kiezen en te laden.
4. Om op te slaan en af te sluiten, klikt u op F10
5. Als u wordt gevraagd om Exit Saving Changes, kiest u Ja en drukt u op Enter?
6. Volg de prompt om de machine opnieuw op te starten.

Als de machine gewoonlijk opnieuw opstart, bent u klaar. Als het foutbericht Boot System Not Found nog steeds verschijnt, gaat u verder met de volgende methode.

Methode 4. Sluit uw harde schijf aan of Test harde schijf

1. Dit is een kritische opdracht. Vraag om klinische hulp als u dit niet alleen kunt bereiken.
2. Volg deze stappen en sluit de harde schijf opnieuw aan:
      . Schakel de pc uit en knip de voedingskabel door.
      . Haal hem eruit als je een verwijderbare batterij hebt,
      . Koppel uw harde schijf los en sluit deze vervolgens weer aan.
3. Zet het systeem weer in elkaar en zet de computer aan om te zien of het probleem is opgelost.

Vraag professionele hulp om ervoor te zorgen dat uw harde schijf niet beschadigd is en moet worden gerepareerd als de foutmelding nog steeds verschijnt.

Methode 4. Controleer slechte sectoren op de opstartbare harde schijf

Slechte sectoren zijn onbetrouwbare opslagclusters op de harde schijf die kunnen groeien als gevolg van fysieke schade. Als er slechte sectoren optreden, reageert de harde schijf niet op verzoeken om te lezen of te schrijven. Maar u moet slechte sectoren vinden en patchen om de opstartschijffout die niet is geïdentificeerd op te lossen. Ease US Partition Master, een technisch hulpmiddel voor partitie- en schijfbeheer, kan u helpen gemakkelijk en snel een opstartbare schijfoppervlaktetest uit te voeren. U moet dit reparatieprogramma voor de harde schijf downloaden op een andere werkbare pc en doorgaan met de uitgebreide gids hieronder, aangezien u het apparaat niet kunt opstarten op uw huidige computer.

Herstel en herbouw beschadigde MBR

De Master Boot Record (MBR) is informatie die specificeert hoe en waar een besturingssysteem zich bevindt in de eerste sector van een harde schijf of diskette, zodat het kan worden opgestart (geladen) in het hoofdgeheugen of willekeurig toegankelijk geheugen van het apparaat . Dus als MBR fout ging, zal de opstartsysteem niet gevonden-fout meestal optreden. De schade aan MBR kan te wijten zijn aan een malwareaanval, een schijfstoring of het overschrijven van MBR. U moet proberen MBR te herstellen om het probleem in deze situatie op te lossen.

Stap 1. Maak een opstartbare WinPE-schijf.

. Download en start EaseUS Partition Master op een nieuwe pc met hetzelfde systeem als de uwe.
. Druk op de werkbalk op 'WinPE Maker'. En om een opstartbare schijf op een USB-station te bouwen, kiest u deze. Als er een cd / dvd-station op uw computer is, kunt u ook een opstartbare cd / dvd maken.
. Om de bewerking te beëindigen, drukt u op 'Doorgaan'.

Stap 2. Bouw MBR opnieuw op.

. Koppel een opstartbare USB- of cd / dvd-eenheid aan uw pc.
. Klik op 'Del' wanneer u de machine opnieuw opstart. Start op vanaf "Removable Devices" of "CD-ROM Drive" op uw computer. En dan kunt u automatisch EaseUS Partition Master uitvoeren.
. Klik met de rechtermuisknop op een schijf met een kapotte MBR. Selecteer 'MBR opnieuw opbouwen' om door te gaan.
. Het soort MBR met het huidige besturingssysteem wordt gekozen. Selecteer OK dan.
. Klik in de linkerbovenhoek op de knop 'Procedure 1 uitvoeren' en klik op 'Toepassen' om de MBR te maken. Uw machine zal daarna weer normaal opstarten.
. Als geen van de bovenstaande benaderingen een fout oplost die is gevonden op de opstartcomputer in Windows 10, kunt u contact opnemen met ons technische ondersteuningsteam voor probleemoplossing.

Controleer en wijzig de opstartvolgorde van uw pc

Nadat u een harde schijf hebt verwijderd of het besturingssysteem naar SSD hebt gemigreerd, bent u mogelijk vergeten de opstartvolgorde te wijzigen. Windows kan het opstartapparaat niet vinden als de verkeerde harde schijf is ingesteld als het eerste apparaatobject.

Om het opstartbare apparaat dat niet is geïdentificeerd met succes te verwijderen, is het belangrijk om te controleren of uw machine de juiste opstartvolgorde heeft; zo niet, verander het dan om op te starten vanaf het juiste apparaat. Volg de onderstaande stappen om dit te doen met Windows 10/8/7.

Stap 1: Start uw computer opnieuw op en voer vervolgens een speciale sleutel in om het BIOS in te voeren volgens de fabrikant van uw apparaat.
"Stap 2: Druk vervolgens op" Boot "onder de hoofdinterface van" BIOS Setup Utility "om de opstartvolgorde te verifiëren. Wijzig de opstartbare schijf als het eerste opstartapparaat als de machine niet is geconfigureerd om op te starten vanaf de juiste harde schijf door op de '⁇'-toetsen.
Stap 3: Druk op "F10" om deze wijziging op te slaan.

De "Boot Device Not Found" -fout zal worden verwijderd wanneer u deze machine opnieuw opstart en deze correct zou moeten werken. Ga door met de volgende oplossing als het probleem zich blijft voordoen.

Oplossing 4: herstel het besturingssysteem

Bestanden of mappen van uw besturingssysteem kunnen onbedoeld worden verwijderd, verloren gaan of op de een of andere manier beschadigd raken, wat kan leiden tot het probleem dat er geen opstartapparaat wordt gedetecteerd.

Voer de volgende stappen uit om deze te corrigeren:

1. Bereid een Windows-installatieschijf, cd / dvd of USB-flashstation voor en sluit deze aan op uw pc.
2. Start tijdens het installatieproces de opdrachtprompt.

Klik in Windows 7 op het tabblad "Opties voor systeemherstel" op "Opstartherstel".

Klik in Windows 8 en Windows 10 op "Uw computer herstellen" en selecteer vervolgens Problemen oplossen> Geavanceerde opties> Automatische reparatie (Windows 8) of Opstartherstel (Windows 10).

Sommige problemen waardoor Windows niet kan worden geladen of gestart, moeten op deze manier worden opgelost.

Bel HP Klantenservice + 31-29772813 om HP-opstartapparaat niet gevonden 3f0 te repareren.

HP-opstartapparaat kan harde-schijffout niet vinden 3F0 zal uw computer in een defecte machine veranderen. Maar u hoeft niet in paniek te raken en in plaats daarvan volgt u deze technieken om 'hardeschijffoutcode 3F0' op te lossen. Als u het zelf niet kunt, vraag dan onmiddellijk professionele hulp. We zijn in een mum van tijd 24 * 7 uur beschikbaar voor gebruikers om complexe problemen op te lossen. Neem nu contact met ons op via ons HP telefoonnummer + 31-297728131 en ontvang het meest geschikte antwoord.

 

Comment on this post